Red-House_Volume
Red-House_Kitchen
Red-House_Drawing-Room
Red-House_Fireplace-detail
Red-House_Fireplace

Red House is the redevelopment of a Georgian house in Saxmundham, Suffolk for the artist Ryan Gander. The project removes a number of existing level changes, creating level access while opening up and reconnecting existing living spaces. This includes forming a new outdoor terrace overlooking an established kitchen garden.

The new kitchen and dining room consists of a heated concrete screed floor with fixed furniture made from larch and lacquered panels. A large prototype OTOMOTO kitchen sink was developed in collaboration with Ryan’s studio and launched during Milan Design Week 2019.

The project also restores an 18th Century drawing room, with oak parquet flooring and new timber paneling. A new brick fireplace is added, originally designed by Josef Albers in 1905 for Round House, North Haven, Connecticut, reproduced by the Gander family with the assistance of The Josef and Anni Albers Foundation.

Project Details:

Program: Residential, Arts & culture

Client: Ryan Gander

Location: Suffolk

Status: Completed

Images: Maris Mezulis